Ursula Philippi se numara printre ultimii absolventi ai clasei de orga a Conservatorului Ciprian Porumbescu din Bucuresti, promotia 1979 la clasa profesoarei Lidia Sumnevici. Aceasta clasa a fost închisa în ultimii ani ai regimului comunist. Primii pasi în fascinanta lume a orgii i-a facut sub atenta îndrumare a lui Eckart Schlandt, organistul Bisericii Negre de la Brasov. Activitatea concertistica intensa, atât în tara cât si peste hotare, a început în anii studentiei, când Ursula Philippi s-a numarat printre laureatii unor Concursuri Internationale: Concursul Anton Bruckner de la Linz/Austria si Concursul Primavara la Praga. Timp de trei decenii, Ursula Philippi a activat la Sibiu, în calitate de organista a Bisericii Evanghelice, având la dispozitie marea orga simfonica Sauer, un instrument care se numara printre marile orgi romantice de importanta europeana. Numeroase înregistrari Radio, TV si CD, recitaluri solo si în ansambluri, stau marturie unei activitati sustinute în viata de concert. Dupa 1990, Ursula Philippi a dat curs invitatiei Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj de a reînfiinta, dupa o întrerupere de zeci de ani, clasa de orga din cadrul acestei institutii. Sase absolventi ai clasei de orga condusa de Ursula Philippi sunt astazi la rândul lor cadre didactice universitare, altii fiind organisti în tara dar si în diferite colturi ale Europei. Dupa o activitate de peste 25 ani, Ursula Philippi a decis sa cedeze câmpul activitatilor didactice la AMGD generatiilor mai tinere.
Repertoriul artistei cuprinde muzica de orga de la Renastere pâna la avangarda muzicala, Ursula Philippi realizând si numeroase prime auditii. Dublul CD "Organ Landscape Transylvania" produs la douasprezece dintre cele mai vaoloroase orgi transilvanene cu prestigioasa firma Dabringhaus und Grimm din Germania, a primit în 1992 Premiul Criticii Germane de Disc. Înregistrarea Patimilor dupa Matei pentru cor, solisti si orga concertanta de Hans Peter Türk, produsa tot de Dabringhaus und Grimm, a fost distinsa în 2009 cu Supersonic Award al revistei pizzicato din Luxemburg.
Interesul special al artistei îl constituie astazi preocuparea pentru salvarea unora dintre vechile orgi din Transilvania. Ursula Philippi este deseori invitata sa sustina prelegeri despre orgi istorice din Transilvania în tara si peste hotare. Este consultant pentru probleme de restaurare si salvare a patrimoniului orgilor istorice pe lânga Episcopia Bisericii Evanghelice din România.
În teza de doctorat, sustinuta în 2006, cu titlul ”Rolul orgii în liturghia Bisericii Evanghelice din Transilvania”, artista cerceteaza unele aspecte din repertoriul muzicii de orga din tara. A publicat în prima editie numeroase lucrari de orga, unele descoperite în arhive sau pe balustradele unor biserici de la tara.
În 2005 a fost membru în juriul Concursului International de orga Gottfried Silbermann de la Freiberg/Germania, în 2014 în juriul Concursului International de orga de la Muzzana/Italia si în 2015 la Concursul de Compozitie Sigismund Toduta, sectia lucrari pentru orga solo.