Înregistrări ale Ursulei Philippi


           Portretul unei orgi

 

Orga Samuel Maetz din Cincșor a fost restaurată conform construcției originale în anul 2014 și se numără printre instrumentele din peisajul rural cu o sonoritate amplă. Acest CD prezintă portretul ei printr-un program diversificat alcătuit din piese ale barocului cât și ale clasicismului.

Hans Peter Türk

Meißner Kantorei 1961
Christfried Brödel, Dirijor
Ursula Philippi, Orgă

Această înregistrare fost recompensată cu premiul Supersonic Award al revistei ”pizzicato” din Luxemburg (volumul 05/2009)

August Gottfried Ritter (1811-1885)

Sonate de orgă integral
Ursula Philippi, Sibiu

Cele patru sonate pentru orgă sunt toate compoziţii cu o singură mişcare. Spre deosebire de cele şase sonate op. 65 ale lui Felix Mendelssonhn-Bartholdy, apărute ceva mai devreme, în niciuna din sonatele lui Ritter nu apar corale. Mendelssohn, în sonata sa pentru orgă în fa minor, încearcă să transmită tema principală a sonatei întrun mod cât mai bine adaptat pentru orgă; foloseşte ca temă secundară coralul "Was mein Gott will, gescheh allzeit",contrastând cu un gând central întro fugă, combinându-le în cele din urma întro apoteoză. Ritter,în schimb a compus "Sonate-Fantazii" libere care nu au la bază teme principale.


Peisaj organistic Transilvania (2 CD-uri)

Ursula Philippi
Eckart Schlandt

Peisaj organistic Transilvania - o privire de ansamblu asupra Transilvaniei, o parte a României ce oferă o imagine multilaterală şi colorată  a peisajului organistic. Inventarul actual din biserici romano-catolice, reformate, evanghelice şi unitariene conţine orgi din sec XVII până în sec XX, de la pozitiv cu două registre la orgă cu 6000 de tuburi...

Dublul CD a obținut premiul Criticii Germane de Disc în anul 1992.